Workshop
3de graad secundair

Escape game Food Factory

Iedereen wint bij dit spel, maar welk team stopt het snelst de klok?

Roeselare (Joblabo)

Spectaculaire STEM-escape game op maat van leerlingen 3de graad secundair, ook voor non-food studierichtingen! Iedereen wint bij dit spel, maar welk team stopt het snelst de klok?

Met de escape game Food Factory beleeft jouw klas een échte leerervaring. Deze spectaculaire STEM-escape game is op maat van leerlingen 3de graad secundair. Ze bouwen hun teamgeest uit terwijl ze heel wat leerdoelen aftoetsen en zicht krijgen op beroeps- en studiekeuzes. Overwinnen ze met de talenten van hun team alle speluitdagingen?

Programma

1. Spelsessie escape game Food Factory (+/-80min)

  • Intro tot de game
  • Spelsessie

De gemiddelde spelduur, excl. intro, ligt op 60min, uitzonderlijke teams ronden af op 45min. Elk team krijgt de kans de game uit te spelen. Tijdens de spelsessie staan onze spelbegeleiders steeds ter beschikking.

Jelle Jansegers Photography PREVIEW MNMWHATSNEXT VOKA dag2 6220

Als leerkracht speel je niet mee, maar observeer je jouw leerlingen in deze totaal andere setting. Het is echt genieten wanneer je leerlingen ziet opleven, bepaalde rollen naar zich toe trekken, hun tanden zetten in een moeilijke puzzel, ...

2. Spelpuzzels onder de loep (50min)

Tijdens een educatieve nabespreking zetten we de stap van spelcontext naar realiteit. Elke spelpuzzel vormt een belangrijk onderdeel van een voedingsbedrijf. Bovendien verlangt elke opdracht bepaalde (team)competenties. We zoomen in op wat schuil gaat achter elke opdracht, welke talenten erbij kwamen bovendrijven, het interesseveld waarbinnen dit zich situeert en maken zo de match met diverse beroepsprofielen uit de sector.

20231121 151542

De nabespreking geeft jongeren een bredere blik op het werkveld en zet aan tot zelfreflectie over hun eigen toekomstmogelijkheden op vlak van studie- en beroepskeuze.

EDUCATIEF MAATWERK

Voor de ontwikkeling van de escape game Food Factory werd de input van leerkrachten, pedagogische begeleidingsdienst, projectpartners en de voedingssector zelf samengebracht met de expertise van Ant Collectief. Zij vertaalden als professionele escape game bouwers de realiteit van een echt voedingsbedrijf in spelcontext. Daarbij werd steeds de doelgroep voor ogen gehouden.
De reacties van jongeren en leerkrachten zijn telkens opnieuw bijzonder enthousiast!

Logointerregfwv couleur

De escape game Food Factory kwam tot stand binnen het project Grenzeloos Competent en dit dankzij financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie West-Vlaanderen.

Meer weten

Praktisch

Duurtijd

Aangeraden 2u30 (Minimumtijd 2u) | De exacte duurtijd wordt mee bepaald door het speltempo van de leerlingen.

Doelgroep

3de graad secundair

Aantal

Max. 20 lln

Kostprijs

€95 / Spelsessie (= minder dan €5/leerling, excl. verplaatsing)

Periode

Op afspraak

Boek jouw spelervaring

Nieuwsbrief

Krijg als eerste updates over ons aanbod en onze events.