Belevingsdag
3de graad secundair

Food for the future

Voedingstechnoloog voor één dag

Roeselare (Joblabo)

Food For The Future

Laat jouw leerlingen (letterlijk) proeven van wetenschap in de praktijk. In de labo's van Vives gaan ze aan de slag als voedingstechnoloog. In het Joblabo Voeding worden ze allround medewerker in de voedingsindustrie.

Biotechnologie 021

Vives voedingtechnoloog

Als voedingstechnoloog sta je voor heel wat uitdagingen: hoe zit het met de voedingswaarde van je product, de bewaartermijn, de samenstelling, de textuur, de kleur, de vastheid,... In de labo's van Vives experimenteren jouw leerlingen een halve dag met voeding. Van microscopie tot microbiologie, pH-metingen en Brix-waarden bepalen, geur- en smaaktesten. Kortom werkelijk proeven van voeding(stechnologie).

EG_FF_whatsnxt© Jelle Jansegers

Escape game Food Factory

Met de escape game Food Factory beleeft jouw klas terug een échte leerervaring. Deze spectaculaire STEM-escape game is op maat van leerlingen 3de graad secundair. Ze bouwen hun teamgeest uit terwijl ze heel wat leerdoelen aftoetsen en zicht krijgen op beroeps- en studiekeuzes. Overwinnen ze met de talenten van hun team alle speluitdagingen?

Deze unieke belevingsdag wordt enkel aangeboden tijdens 'Week van de Smaak' (21.11 - 27.11) en in aanloop van 'Dag van de wetenschap' (27.11).

Praktisch

Locatie

Joblabo Roeselare | Campus Vives

Duurtijd

09:00 - 16:00

Doelgroep

3de graad secundair (doorstroom en dubbele finaliteit)

Aantal

Max. 20 deelnemers

Kostprijs

€120

Agenda en reservatie

Er zijn geen geplande activiteiten

Op de hoogte blijven van unieke aanbiedingen? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.