Belevingsdag
3de graad secundair

Food for the future

Voedingstechnoloog voor één dag

Roeselare (Joblabo)

Food For The Future

Laat jouw leerlingen (letterlijk) proeven van wetenschap in de praktijk. In de labo's van VIVES gaan ze aan de slag als voedingstechnoloog. In het Joblabo Voeding worden ze allroundmedewerker in de voedingsindustrie.

Biotechnologie 021

VIVES voedingstechnoloog

Als voedingstechnoloog sta je voor heel wat uitdagingen: hoe zit het met de voedingswaarde van je product, de bewaartermijn, de samenstelling, de textuur, de kleur, de vastheid,... In de labo's van VIVES experimenteren jouw leerlingen een halve dag met voeding. Van microscopie tot microbiologie, pH-metingen en Brix-waarden bepalen, geur- en smaaktesten. Kortom werkelijk proeven van voeding(stechnologie).

EG_FF_whatsnxt© Jelle Jansegers

Escape game Food Factory

Met de escape game Food Factory beleeft jouw klas terug een échte leerervaring. Deze spectaculaire STEM-escape game is op maat van leerlingen 3de graad secundair. Ze bouwen hun teamgeest uit terwijl ze heel wat leerdoelen aftoetsen en zicht krijgen op beroeps- en studiekeuzes. Overwinnen ze met de talenten van hun team alle speluitdagingen?

Deze unieke belevingsdag wordt op vraag van leerkrachten niet enkel meer op vaste data aangeboden, maar ook op afspraak. Zo matchen we met jouw planning!

Praktisch

Locatie

Joblabo Roeselare | Campus Vives

Duurtijd

09:00 - 16:00

Doelgroep

3de graad secundair (doorstroom en dubbele finaliteit)

Aantal

Boek met één groep van 12 t.e.m. 20 deelnemers. | Boek met twee groepen van 24 t.e.m. 40 deelnemers. (Val je ertussen of heb je te weinig spelers, onderzoek of er nog groepen in de school zijn waarvoor dit vakoverschrijdend STEM aanbod interessant is en voeg jullie samen.)

Kostprijs

€120 (= vanaf €6/leerling, excl. verplaatsing)

Periode

Op afspraak

Food for the future op datum van je keuze?!