Nieuws

Dit was het 1ste semester

Geplaatst op do 23 nov. 2023
Futurotopia
Het eerste semester is voorbijgevlogen. Naast de vele klasgroepen die we ontvingen voor workshops en belevingsdagen zetten we ook sterk in op vormingen. Zowel voor ervaren rotten in het vak, als voor leerkrachten in spe. Helemaal nieuw dit semester waren de havenbezoeken en jongerendagen. Op naar meer van dit!
Futurotopia_teach the future

Futurotopia: blik op morgen

Hoe stoom je jongeren klaar voor een toekomst die vandaag nog niet bestaat? Op Futurotopia, het toekomstfestival in Kortrijk Xpo ontdekten leerkrachten en directie het vak 'toekomstkunde'. Daarin leer je jouw leerlingen omgaan met onzekerheid en verandering zodat ze vandaag betere beslissingen maken. Iedereen kreeg ook het Toekomstdenkers Handboek uitgegeven door Teach The Future. Morgen begint vandaag!

Havenbezoek

Havenbezoek: logistieke poort tot de wereld

Vanuit een comfortabele bus ontdekten de eerste klasgroepen de wereldhaven Port of Antwerp-Bruges. Langs het klotsende water vonden ze een veelheid aan bedrijven, jobs, goederen en logistieke uitdagingen. Tijdens een spelsessie FixLogistix moesten de leerlingen zelf de logistieke knobbel ontwarren om hun pakjes op tijd ter plekke te krijgen.

Beleef de haven Speel FixLogistix
Jongerendagen

Jongerendagen: unieke spelkans

Tijdens Week van de Smaak stelden we onze escape game Food Factory uitzonderlijk gratis open voor jongeren (16 - 26 jaar). 20 gemotiveerden zetten op eigen initiatief hun tanden in de escape game. Een groep bio-ingenieurs in spe drukte af in 46'36". Daarmee knalden ze een nieuwe toptijd op het scorebord.

Speel onze spectaculaire escape game
VIVES circo

Circonopoly: perfect fit voor de lerarenopleiding

We dompelden de leerkrachten in opleiding economie van VIVES onder in de circulaire economie met Circonopoly. Dat is onze digitale game die je als leerkracht kan verwerken in je lesaanbod op school. Ziehier de nieuwe game masters!

Speel Circonopoly Vraag je classroom takeover aan
Foodforthefuture pti

Food for the Future: voedingstechnoloog voor 1 dag

Tijdens Food for the Future laten we leerlingen proeven van wetenschap in de praktijk. Hiervoor werken we nauw samen met de opleiding voedingstechnologie van VIVES. Dit tijdelijk aanbod in aanloop naar Dag van de Wetenschap wordt wegens succes uitgebreid en kan je voortaan boeken op een datum naar keuze.

Ontdek Food for the Future