DIY Workshop
3de graad secundair, Hoger onderwijs

FixLogistix

Online spel rond transport en logistiek

Op school

Fix Logistix mockup

Niets zo leuk als jouw pakket voor de deur laten leveren. Maar hoe zit zoiets logistiek in elkaar? Tijdens deze serious game zitten je leerlingen aan de knoppen. Krijgen ze elk pakket -van klein tot groot- snel, prijsbewust en duurzaam ter plaatse?

FixLogistix is een gratis digitaal game over transport en logistiek dat je als leerkracht kan verwerken in je lesaanbod op school. Dus geen kosten, geen praktische regelingen met verplaatsen en vrij roosteren. Wel een handige tool om jouw leerlingen op een vernieuwende manier kennis te laten maken met de haven als economische draaischrijf.

20230120 131646

Snel, prijsbewust en duurzaam

Het zijn de drie cruciale elementen in elke logistieke ketting. Veilig aan wal zijn jouw leerlingen aan zet om de juiste keuzes te maken ter land, ter zee of in de lucht. Terwijl ze hun klanten bedienen krijgen ze inzicht in het belang van planning, de complexiteit van logistieke processen en vinken ze leerdoelen af.

20230120 143246
"Je maakt kennis met de logistieke sector op een speelse manier."

Dorian V., Leerling 5de Handel VHSI

Aan de slag

In een lesblok van 75 tot 100 min schets je de context, speel je het spel en reflecteer je op de inzichten. Het spel wijst zichzelf uit. Aanvullend reiken we jou als leerkracht een lessuggestie en speltips aan in de beknopte handleiding. Vooraf zelf een rondje spelen is aangeraden en plezant.

Praktisch

Duurtijd

75 à 100 min. | Introductie, spelsessie en nabespreking

Doelgroep

3de graad secundair | Hoger onderwijs

Aantal

Ongelimiteerd. Game kan individueel gespeeld worden, in groepjes van 2 spelers of individueel in groepsverband.

Kostprijs

Gratis

Speel meteen online

Klaar voor FixLogistix?