Belevingsdag
3de graad secundair

Knappe Koppen

Een frietje wetenschap voor knappe koppen

Kortrijk (VEG-i-TEC)

Vegitec

Laat jouw leerlingen (letterlijk) proeven van wetenschap in de praktijk. In de onderzoeksgebouwen van UGent Campus Kortrijk ontdekken ze de wetenschap achter een lekker frietje en dagen we ze uit met onze escape game Food Factory.

Vegitec28

VEG-i-TEC van UGent Campus Kortrijk

Voedingswetenschappers staan voor heel wat uitdagingen: zijn de oplossingen die ze ontdekten via labotesten ook haalbaar voor de industrie? Dat uittesten in een veilige omgeving kan in een proeftuin. UGent Campus Kortrijk heeft er zo eentje voor groente- en aardappelverwerkende bedrijven: VEG-i-TEC. Het is een ruimte voor toegepast onderzoek naar bvb. nieuwe technologieën, water- en energiemanagement, hygiëne, kwaliteit, chemische en microbiologische veiligheid ... Een unieke broedplaats van innovatie die je moet beleven!

EG_FF_whatsnxt© Jelle Jansegers

Escape game Food Factory

Met de escape game Food Factory beleeft jouw klas een échte leerervaring. Deze spectaculaire STEM-escape game is op maat van leerlingen 3de graad secundair. Ze bouwen hun teamgeest uit terwijl ze heel wat leerdoelen aftoetsen en zicht krijgen op beroeps- en studiekeuzes. Overwinnen ze met de talenten van hun team alle speluitdagingen?

Deze unieke beleving neemt een halve dag in beslag en wordt enkel aangeboden binnen 'Knappe Koppen' (januari). Goed om weten is dat je jouw programma kan uitbreiden tot een volledige daguitstap door te combineren met andere workshops aangeboden vanuit UGent Campus Kortrijk.

Praktisch

Locatie

VEG-i-TEC | UGent Campus Kortrijk

Duurtijd

09:00 - 12:15 OF 13:00 - 16:15 | Dit halvedagprogramma kan je uitbreiden tot een daguitstap door te combineren met andere workshops uit het Knappe Koppen aanbod.

Doelgroep

3de graad secundair (doorstroom en dubbele finaliteit)

Aantal

Max. 20 deelnemers

Kostprijs

Gratis

Periode

15.01 - 16.01 - 17.01 - 18.01 - 19.01.2024 | Inschrijvingen worden dit trimester opengesteld vanuit UGent Campus Kortrijk. Volg onze nieuwsbrief of sociale media (FB/IG) om als eerste op de hoogte te zijn.

Inschrijvingen voor januari 2024 worden dit najaar opengesteld.

Mis het niet, schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg growtalent.be op FB of IG.

Op de hoogte blijven van unieke aanbiedingen? Abonneer je op onze nieuwsbrief!