Missie, visie & waarden

We maken jongeren warm voor onze sterke industriële sectoren.

Onze missie

GROW Talent wil jongeren informeren over de belangrijke rol die zij later kunnen spelen in de West-Vlaamse industrie. Informeren koppelen we aan beleven. Vanuit een interactieve aanpak die de praktijk dicht benadert, enthousiasmeren we jongeren nu al voor de boeiende werkervaringen die op hen wachten.

Onze Visie

De industrie in West-Vlaanderen heeft heel wat toekomstgerichte en innovatieve sectoren. Hoe zorgen we dat jongeren later bij hun jobkeuze spontaan de koppeling maken tussen hun talenten en onze sterke sectoren? Cruciale vragen, zeker in een samenleving waar de war on talent volop woedt en het groeipotentieel van elke jongere alle kansen moet krijgen.

Beleving

Van serious en escape games, over hands-on belevingsdagen tot weergaloze events… De praktijkinstrumenten van GROW Talent vullen het onderwijsaanbod heel complementair aan. We laten jongeren op een interactieve manier kennismaken met wat de industrie concreet doet, door die werk(elijke) ervaring zo dicht mogelijk te benaderen.

Waarom is dat beleven zo belangrijk? Omdat het aansluit bij de wereld van jongeren. Zij groeien op met social media, gaming, visuele prikkels. Tools en technieken die we bij GROW Talent consequent inzetten als innovatief digitaal leermiddel. Toekomstgericht én laagdrempelig!

Samen groeien

Onze droom? Jongeren laten groeien. Hun talenten op een speelse en toegankelijke manier ontwikkelen. Hen doen inzien hoe opwindend een job in de West-Vlaamse industrie is, hoe zij daar later het verschil kunnen maken en hoeveel er te beleven valt. Want het is net als GROW Talent zelf: dat moet je beleven.

Onze waarden

 • Innovatie
  Door gebruik te maken van onze innovatieve digitale leermiddelen ontdekken jongeren hoe vernieuwend en toekomstgericht de West-Vlaamse industrie is.
 • Beleving
  Beleving staat centraal bij GROW Talent. We laten jongeren zelf al eens ervaren wat de West-Vlaamse industrie voor hen kan betekenen.
 • Interactie
  De wisselwerking tussen nieuwsgierige jongeren en praktijkgerichte tools van GROW Talent werkt aanstekelijk en creëert enthousiasme voor de latere werkpraktijk.
 • Groei
  GROW Talent is een positief project dat de individuele ontwikkeling van jongeren én hun latere groeikansen binnen de West-Vlaamse industrie vooropstelt.
 • Ondernemingszin
  Via realistische uitdagingen stimuleren we jongeren om ondernemend te denken. Op die manier nemen ze hun eigen studiekeuzes en loopbaan in handen.