Event 04/10

Futurotopia voor directie

FUTUROTOPIA COVERS ONDERWIJS DE TOEKOMST 3x2 LR
Waarom stoom je jongeren klaar voor een toekomst die vandaag nog niet bestaat? Kom het te weten op Futurotopia, het toekomstfestival in Kortrijk Xpo. Je ontdekt er het vak 'toekomstkunde' waarin leerlingen leren omgaan met onzekerheid en verandering zodat ze vandaag betere beslissingen maken. Morgen begint vandaag!

Waarom lesgeven over de toekomst?

Wat we allemaal vroeger geleerd hebben op school is niet meer van toepassing bij hoe we vandaag moeten omgaan met de toekomst. In de voormiddag organiseren we een masterclass ‘Toekomstgeletterdheid’, gericht naar beleid en directies van scholen. In de namiddag organiseren we een praktische workshop gericht naar leerkrachten (in opleiding).

Programma voor directie Schrijf je nu in

Onderwijs de toekomst

Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en TUA West slaan de handen in elkaar en organiseren op 3, 4 en 5 oktober het toekomstfestival Futurotopia in Kortrijk Xpo. Op dag twee nemen we het lesgeven over de toekomst onder de loep. Prof Dr. Peter Bishop (Teach The Future & Houston University USA) wil wereldwijd het toekomstdenken naar de schoolklas brengen. Pedagoog Pedro De Bruyckere leidt in goede banen.

Futurotopia, het toekomstfestival

Verdiep je in toekomstdenken en ga met een praktisch handboek naar huis.

FUTUROTOPIA COVERS ONDERWIJS DE TOEKOMST 3x2 LR