Event 04/10

Futurotopia

Hoe stoom je jongeren klaar voor een toekomst die vandaag nog niet bestaat? Kom het te weten op Futurotopia, het toekomstfestival in Kortrijk Xpo. Je ontdekt er het vak 'toekomstkunde' waarin je jouw leerlingen leert omgaan met onzekerheid en verandering zodat ze vandaag betere beslissingen maken. Morgen begint vandaag!

Hoe lesgeven over de toekomst?

Wat we allemaal vroeger geleerd hebben op school is niet meer van toepassing bij hoe we vandaag moeten omgaan met de toekomst. Tijdens een praktische workshop krijg je als leerkracht (in opleiding) meer inzicht in de tools en didactische methodes om aan de slag te gaan met toekomstgeletterdheid in jouw klas.

Programma voor leerkrachten Schrijf je nu in

Waarom lesgeven over de toekomst?

In de voormiddag organiseren we een masterclass ‘Toekomstgeletterdheid’, gericht naar beleid en directies van scholen. Pedagoog Pedro De Bruyckere leidt in goede banen.

Programma voor directie Schrijf je nu in

Onderwijs de toekomst

Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en TUA West slaan de handen in elkaar en organiseren op 3, 4 en 5 oktober het toekomstfestival Futurotopia in Kortrijk Xpo. Op dag twee nemen we het lesgeven over de toekomst onder de loep. Prof Dr. Peter Bishop (Teach The Future & Houston University USA) wil wereldwijd het toekomstdenken naar de schoolklas brengen.

Futurotopia, het toekomstfestival

Verdiep je in toekomstdenken en ga met een praktisch handboek naar huis.

FUTUROTOPIA COVERS ONDERWIJS DE TOEKOMST 3x2 LR