Nieuws

Andrea helpt ontsnappen

Geplaatst op di 06 dec. 2022
GT_kick-off_13
Andrea Dujardin vond een nieuwe hobby bij GROW Talent: jongeren helpen ontsnappen in een escape game.

Andrea Dujardin begeleidt onze escape game Food Factory in Roeselare. Via allerlei opdrachten omtrent voeding van de toekomst kan je het eind van het spel bereiken. Doelpubliek? Leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar. De ene blinkt uit in het technische gedeelte, de andere heeft dan weer een neus voor organisatie. Op een speelse manier worden de leerlingen warmgemaakt voor een toekomstige job in de West-Vlaamse voedingsindustrie. En dat is precies onze bedoeling.

Comfortzone

Andrea is nu met pensioen, maar ze baatte jarenlang zelfstandig een bloemenwinkel uit. Ver van haar comfortzone begeleidt ze nu de escape game rond voeding. Andrea: “Je leert als vrijwilliger ontzettend veel dingen bij die ver van je dagelijks leven staan. In Kortrijk zijn we gestart met een gelijkaardig project, maar specifiek voor de textielsector. En dat spreekt me ook heel erg aan. Ik ben van plan om me bij te scholen om ook de workshops over textiel en kunststof te begeleiden.”

Bij de pinken

Vrijwilligers krijgen een vergoeding, maar dat is zelden de motivator achter hun engagement. Andrea: “Dat klopt. Na mijn pensioen had ik zin in een nieuwe, sociale uitdaging. Dit brengt mij in contact met jonge mensen. Zo blijf ik bij de pinken! En ook onder de vrijwilligers komen wij heel goed overeen. Het is een superteam!” (lacht).

Andrea
Na mijn pensioen had ik zin in een nieuwe, sociale uitdaging. Dit brengt mij in contact met jonge mensen. Zo blijf ik bij de pinken! En ook onder de vrijwilligers komen wij heel goed overeen.

Andrea D., Vrijwilliger

Artikel uit PREUS-magazine, editie december 2022.

Educatief vrijwilliger worden?

Jelle Jansegers Photography PREVIEW MNMWHATSNEXT VOKA dag2 6213